Skip to main content

Vastuullisuus

Sanna Heikintalo

Lue lisääOta yhteyttä

Miten valokuvaaja voi olla vastuullinen?

Olen pieni toimija, mutta olen mukana rakentamassa tarinoita ja mielikuvia, jotka painottavat ja ohjaavat kuluttajien arvoja. Valinnoillani on merkitystä.

Omien arvojeni mukaista on käyttää kaikkia resursseja harkiten, kohdata ihmisiä kunnioittaen, ajatella ympäristöä ja toimieni seurauksia. Näiden arvojen pohjalta taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen vastuullisuus on kietoutunut oikeastaan kuin luonnostaan työskentelytapoihini.

Kuvaan pääasiassa luonnonvalossa, ja sellaisen kaluston kanssa, jonka voin kuljettaa myös julkisissa kulkuvälineissä. Minulla ei ole studiota, koska koen mielekkäämmäksi työskentelyn erilaisissa tiloissa joita maailma on pullollaan. Tarvittaessa studion tai erikoiskalustoa voi kuitenkin vuokrata, ja erilaista rekvisiittaa lainata tai hankkia käytettynä. Pidän jakamis- ja kiertotalouden ajatuksesta, kaikkea ei tarvitse omistaa itse. Kaikkea ei myöskään tarvitse osata itse, yhteistyö eri ammattilaisten kanssa on paljon hedelmällisempää ja hauskempaa kuin yksin puurtaminen!

Minulle on tärkeää kunnioittaa jokaisen ihmisen oikeutta omaan kuvaansa. Kuvaan vain, jos minulla on kuvattavan lupa. Myös kuvan julkaisusta sovitaan aina erikseen, kuvattavan henkilön ehdoilla. Kuvattavakseni voi siis tulla turvallisin mielin.

Vastuullisuuteni valokuvaajana kiteytyy ehkä parhaiten siihen, että kuuntelen, selvitän ja harkitsen ennen kuin toteutan. Kuvaan vain, jos koen tavoitteet omien arvojeni mukaisiksi. Katson ensin laajasti, jotta voin sitten tiivistää ja keskittyä olennaiseen. Päämääräni on luoda aikaa kestäviä kuvia. Laadukkaita, harkittuja ja monikäyttöisiä klassikoita, joita voi hyvillä mielin katsella ja käyttää mahdollisimman monipuolisesti ja pitkään.
Tutustu referenssiin

Yksi korsi keossa

The Bloom Project on yhdistys, joka työllistää ihmiskaupan uhreiksi joutuneita naisia tuetun asumisyksikön työpajalla Sveitsissä. Yhdistys kehittää omia tuotteita, mutta tekee myös erilaisten yritysten kanssa yhteistyötä jolloin esimerkiksi nimikkokokoelma avaimenperiä valmistetaan naisten työpajalla. Valmiit tuotteet myydään sekä yhteistyöyritysten kivijalka- ja verkkokaupoissa että The Bloom Projectin oman verkkokaupan kautta.

Olen kuvannut yhdistykselle tuote- ja henkilökuvia ilman korvausta, sillä yhdistyksen tavoitteet ja toimintatavat puhuttelivat minua: kaiken taustalla on aito tahto parantaa sosiaalisesti ja taloudellisesti hankalassa tilanteessa olevien ihmisten elämänlaatua, itsearvostusta ja valmiuksia toimia yhteiskunnassa tasavertaisena.

Auttaa voi monella tapaa, ja tieto siitä, että omasta panostuksesta on konkreettista apua, tekee aina iloiseksi. Koen tärkeäksi käyttää ammattiosaamistani myös yhteisen hyvän rakentamiseen.
Pyöritätkö itse tai onko mielessäsi yhdistys, yhteisö tai muu vastuullinen toimija, joka luo ympärilleen hyvää, ja kipeästi kaipaisi laadukkaita kuvia tai muita visuaalisia ratkaisuja toimintansa tueksi? Ota yhteyttä, kysy lisää tai ehdota toimijaa!
thebloomproject.ch

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, ja selvitetään miten voin parhaiten auttaa!

+358 40 567 2704
sanna@sannaheikintalo.com