Skip to main content

Minusta

Sanna Heikintalo

Lue lisääOta yhteyttä
Valokuvaaja Sanna Heikintalo Photographer
Valokuvaaja Sanna Heikintalo Photographer

Minusta

Neljäntoista ulkomailla asutun vuoden jälkeen olen hiljattain palannut perheeni kanssa Suomeen, Turun saariston portille Paraisille. Päädyimme tänne, koska halusimme, että meille tärkeät arvot – luonto, turvallisuus, tasa-arvoisuus, kunnioitus luontoa, ihmisiä sekä yhteisöä kohtaan – voisivat luontevasti olla osa koko perheen arkea ja elämää. Ensimmäisien kuukausien jälkeen olen lähes sanaton kaikesta uudesta, hyvästä ja kauneudesta ympärillämme. Elämän aloittaminen uudessa ympäristössä on inspiroivaa, ja samalla vähän ylivoimainen haaste. Ehkä juuri ristiriidassa piilee kuitenkin viehätys. Saaristokin on samaan aikaan herkkä ja voimakas, rauhallinen ja elinvoimainen.

Sellaiseksi koen itseni myös valokuvaajana. On vaikea lyhyesti ja ytimekkäästi kertoa, mitä valokuvaan mieluiten. Se voi olla maailman kaunein käsinkudottu pellavaliina herkkien luonnonkukkien kanssa, se voi olla nahkahousuissa riehuva hikinen rokkari, Pekka puuseppä tai miljardeja finanssialalla hallinnoiva toimistotyöläinen – ja kaikkea näiden väliltä.

Nautin merkityksellisten henkilökuvien tekemisestä, mutta tuotteiden, tilojen, toiminnan ja tapahtumien kuvaaminen on myös hauskaa. Reiluun 20 vuoteen valokuvaajana on mahtunut tilanteita, paikkoja ja hetkiä laidasta laitaan, ja juuri se on minulle kaiken suola. En ikinä voi sanoa olevani valmis valokuvaajana – jokainen kuvaus on uusi ja erilainen. Jokainen paikka, valo ja kohtaaminen opettavat uutta.

Yhteistä kuvilleni kohteesta riippumatta on skandinaavinen, pelkistetty tyyli, jossa vähemmän on enemmän. Näen kaikessa kauneutta, ja kuvatessa järjestelen sen usein tiedostamattakin esiin. Kuvaan paljon luonnonvalossa, mutta tarvittassa studio kulkee mukanani sinne, missä asiakkaan kannalta kuvaus on paras toteuttaa. Vaihtelevat olosuhteet sekä inspiroivat että ovat minulle luonteva tapa tehdä monenlaisia kuvaustöitä.

Olen vahvimmillani juuri valokuvaajana, ja pääasiassa ideoin ja toteutan henkilökuvia sekä muuta kuvamateriaalia yrityksille, yksityisille ja toimituksellisiin tarkoituksiin. Kuvaamisen lisäksi teen myös pienimuotoisia graafisen suunnittelun töitä, avustan visuaalisen viestinnän strategioissa ja toimin myös mielelläni kuvatuotannoissa assistenttina.

Olen avoin valokuvausprojekteille, haasteille ja mahdollisuuksille niin Suomessa kuin  muuallakin. Mielelläni kuulisin sinusta!

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, ja selvitetään miten voin parhaiten auttaa!

+358 40 567 2704
sanna@sannaheikintalo.com